maandag, 28 mei 2018

Erfpachtuitgifte

 

Boerderij Ganzepan Hoeve

Op unieke locatie gelegen zeer royale en degelijk gebouwde boerderij Ganzepan Hoeve uit begin van de jaren 50 en gelegen op een ruim perceel grond van circa 2.000 m2. De boerderij maakt onderdeel uit van landgoed Den Alerdinck ll te Laag Zuthem. Het betreft een modelboerderij voor de melkveehouderij uit de naoorlogse jaren naar een ontwerp van de Heidemij. Gebouwd met Marshallhulp omdat sprake was van oorlogsschade. In mei 1945 lieten de Duitsers de Ganzepannerbrug over het Overijssels Kanaal springen om de opmars van de Canadezen richting Zwolle te vertragen. Daarbij is de oude boerderij door brand volledig verloren gegaan. Zeer fraaie ligging op een eeuwenoud landgoed, in kleinschalig coulisselandschap met weiden, akkers, bossen, houtwallen, lanen, natuurterrein en volop wandelmogelijkheden.

De stad Zwolle, met al haar voorzieningen, ligt op slechts 10 minuten rijden en Heino zelfs op 5 minuten rijden.

Een uitgebreide beschrijving van Landgoed Den Alerdinck II kunt u op deze website vinden. Over het particuliere landgoed is een boek uitgegeven met de titel "Een toekomst waarborgen". Dit boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij Waanders & De Kunst (www.waandersdekunst.nl).

De boerderij heeft een zeer royaal woonoppervlak van 221 m2 met daarnaast nog overige in te delen ruimtes van 262 m2 op de begane grond en circa 155 m2 op de hooizolder. 
Derhalve uitermate geschikt om wonen en werken te combineren of als twee generaties woning.

Op het terrein bevinden zich nog een kapschuur, een grote rietgedekte schuur van ruim 150 m2 en een hooiberg.

Indeling: entree, hal met meterkast. Keuken en bijkeuken met toilet. L-vormige woonkamer met fraai uitzicht over de landerijen. Werkkamer. De aangebouwde deel is verdeeld in diverse vertrekken met kamers, een berging en garage.

1e Verdieping: overloop met toilet. 4 Slaapkamers en badkamer met bad, aparte douche en wastafel.

Uiteraard is het woonhuis voorzien van cv. gas. Ook wordt binnenkort glasvezel aangelegd.

De woning dient te worden gemoderniseerd en de onderliggende gronden worden uitgegeven in erfpacht. De erfpachtcanon bedraagt € 7.000,- per jaar en is volledig fiscaal aftrekbaar.

Eventuele extra weidegrond (circa 1 hectare of minder) is te huur direct aansluitend aan het woonhuis.

Vraagprijs: € 475.000,-kosten koper.

Deze bestaat uit € 275.000,- voor de boerderij en € 200.000,- als waarde van de grond, waarover de erfpachtcanon is berekend.

Foto's

Meer informatie: 
Rodenburg Makelaars
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ  Zwolle
Telefoonnummer: 038-4222222

 

Ganzepan Hoeve

Copyright © 2017 BV Landgoed Den Alerdinck II All Rights Reserved. Design Vendel-Ict